Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Ezért sikertelen a diéták 80%-a!

2024. július 24. - Blanka Hámori

Tudtad? A fogyási kísérletek 80%-a sikertelen! 

 

A statisztikák szerint a hagyományos fogyási programok, például diéták és testmozgás kombinációja általában alacsony sikerességi aránnyal rendelkezik hosszú távon. Számos tanulmány kimutatta, hogy az emberek jelentős része a fogyási program befejezése után visszaszedi a leadott súlyt.

 

MI A SIKER?

 

Fontos kiemelni, hogy sikeresnek nem a mínusz kilók, hanem a fittségi index javulása, a testzsír - izom arány javulása számít a fitnessben.

 

Tehát pl.egy koplalós fogyókúrában hiába fogysz 10 kilót, mégis sikeresebbnek számít az a barátnőt, aki ugyan csak 5 kilót fogyott, de közben jobbak a fittségi teszt eredményei, magasabb az izomtömege mint kezdetekkor.

 

JOJÓ EFFEKTUS = KUDARC

 

A visszahízás is gyakori, és főleg azoknál jellemző akik

1. Nem foglalkoztak izomépítéssek, sőt lesorvasztották az izomzatot pl.egy durva koplalással

2. Nem változtattak a szokásokon, csak mondjuk 6-10 hétre szedték össze az erejüket, de az életmódjuk visszatért a korábbihoz

 

Vagyis ha valóban sikerre vágysz, komplex gondolkodásra van szükség - persze nem a laikus részéről, hanem a szakemberek részéről!!

 

Én ezért állítottam össze egy programot, melyben az étkezésre és edzésre, sőt még a belső (lelki) folyamatokra is figyelünk! 

 

Nézd meg a honlapomon a Fitness & Coaching programot!

 

www.hamoriblanka.hu

saxenda.webp

#fitness #edzés #gym #fitnessmotiváció #budapestgym #fitnessandflow #edzésidő #motiváció #mik #magyarinsta #edző #dietetikus #coach #aerobic #zumba #pilates #yoga #funkcionálisedzés #trx #fehérje #tápkieg #stretching 

 

süti beállítások módosítása