Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

A titkos összetevő, ami segíti az életmódváltásod!

2023. február 21. - Blanka Hámori

A posztomat egy fontos történeti ténnyel mesélem, tehát nem anekdota, hanem megtörtént eset. Aztán a vonal alatt elmondom, ez hogyan segíthet NEKED abban, hogy most tényleg sikerüljön az életmódváltásod!! 

 

"Egy diák egyszer megkérdezte Margaret Mead antropológust, hogy szerinte mi a civilizáció első jele egy kultúrában."
A diák arra számított, hogy az antropológus horgokról, agyagtálakról vagy élezőkövekről beszél, de nem.
Mead szerint egy ősi kultúrában a civilizáció első jele egy törött és gyógyult combcsonttal rendelkező személy bizonyítéka.
Mead elmagyarázta, hogy az állatvilágban, ha eltöröd a lábadat, elpusztulsz. Nem kerülheted el a veszélyt, nem megetsz a folyóhoz vizet inni vagy vadászni, hogy tápláld magad. Friss hús leszel a ragadozók számára.
Egyetlen állat sem éli túl a törött lábát ahhoz, hogy a csont meggyógyuljon. A begyógyult combcsonttörés a bizonyítéka annak, hogy valaki időt szakított arra, hogy az elesett mellett maradjon, meggyógyította a sebet, biztonságban tartotta az illetőt, és ápolta, amíg felépült.
„A civilizáció kiindulópontja, ha valakit átsegítünk a nehézségeken” – magyarázta Mead. A civilizáció közösségi segítség. "
____________________________________
Ez a történet egy nagyon fontos dolgot mond el, amit a fitneszhez, a fogyáshoz, minden fejlődéshez is köthetsz. 
A lényege, hogy KÖZÖSSÉGBEN tud elindulni minden fontosabb változás! 
Manapság divat azt szajkózni, hogy "egyedül is képes vagyok rá" vagy hogy "egyedül a világ ellen", de ha megnézed, minden jó dlog valamilyen társulásban, támogaásban történt meg. 
Az életmódváltásban is kell a támogató közeg: 
1.) szakemberek által
2.) sorstársak által 
Pont ezért is tartok újra jelenléti csoportos órát, edzést, ahol a kis csapat és az én edzői támogatásom által születhetsz újjá! :) 
1647873507-blog.jpg
süti beállítások módosítása