Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Élhető fitness - anyukáknak, dolgozó nőknek, és mindenkinek

2016. május 19. - Blanka Hámori

Ma újra megosztom ezt a régi cikkem, mert nagyon is aktuális a mostani olvasói levelek láttán :) Íme:

A múltkor egy csodálatos (tényleg az, külsőleg és belsőleg is, ismerem) edzőlány egy vendéggel konzultált a teremben, ahol dolgozom. Róla tudni kell, hogy 2 fitness versenyt nyert és eleve gyönyörű, és úgy egyáltalán: le a kalappal mindazért, amit elért.

A beszélgetés azonban kezdett köztük megrekedni, mikor a vendég közölte, hogy hány órában dolgozik és hány gyereket nevel. Szívesen betartja az edzéstervet (az otthonában), és betartja a táplálkozási szokásokat, amennyire tudja, de néha bizony este 6-kor ér haza és akkor kezdi el még a “2. műszakot” a gyerekekkel és háztartással, és kíváncsi lenne, hogy ha egy héten 5 ilyen nap van, akkor mikor és hogyan eddzen.

A válasz bizonytalan volt: kora reggel… vagy este… és küzdj az álmaidért.

Nos, örültem, hogy tanúja lehettem a beszélgetésnek, mert bizony ilyenkor tudatosul bennem, hogy mekkora különbség van néha életmód és életmód között.

Vannak ugye az alap fitnesz-szabályok: az étkezéssel, edzések számával, terhelésével kapcsolatban, és persze hogy mennyit aludj, meg sok más apróság. Aki mindent betart ezek közül, részletekbe menően és (ami még fontosabb) nagyon következetesen, az fitness modell is lehet. Aki abszolút nem tart be semmit a helyes életmóddal kapcsolatban, az megbetegszik és elhízik (bár valójában a túlsúly is egy betegség).

És van az a réteg, akik szeretnének egy jó közérzetet, egy egészséges testet, egy élhető napirendet, sok időt a szeretteikkel. Nos, vannak edzők, akik az ő számukra NEM tudnak alternatívát kitalálni, mert ők a saját (néha nagyon-nagyon profi) szabályaikban hisznek, a szerint élnek.

running_machine_01

Emlékszem, mikor munkába álltam a 1, éves kisfiam mellett, akkor esett le: egy “normál élet” (értsd: fitness termen kívül) bizony ilyen! Ugyanis a terhesség előtt csak aerobik és személyi edzésből éltem, könnyen leedzhettem 2 óra között, és egyszerűen nem értettem, hogyan élhet még olyan ember a földön, aki nem mozog. És akkor hirtelen, 8 óra munkával és egy apró gyerekkel, meg egy háztartással ráébredtem, hogy némely szabályt egyszerűen képtelenség betartani!

A mai napig heti 3-4 alkalommal mozgok, nem mindig alszom ki magam, és a felét sem költöm táplálék kiegészítőkre annak, amit előtte költöttem. Vállalom, hogy nem fitneszmodell vagyok, viszont fitneszanyu igen:

  • van egy csomó praktikám és tippem elfoglalt nőknek és anyukáknak(mert tudom milyen 10 óra munka után hazaesni és még háztartással bíbelődni, persze csak altatás után – és ebben NEM fér bele napi 1 óra edzés)
  • hosszútávon vállalható programokat adok a hozzám érkezők kezébe(ami nem színpadra állít, viszont hosszú éveken át fitten, csinosan és energikusan létezhetünk minden minőségünkben)
  • nem etetem őket trendi fitness-vitaminokkal, hanem valóban élő, rezgő komplex vitaminokat adok a kezükbe (anyukáknak nincs idejük és pénzük 4-5 féle vitaminkészítmény után rohangálni, bekapdosni)

Egyszóval maximálisan igyekszem KOMPLEX és TARTHATÓ programokban gondolkodni (erről a komplexitásról szólnak az Új Élet és Új Alak nevű komplex komplex programjaim is!) Valódi életmódváltásban – vagyis olyan szokások kialakításában, ami jó eséllyel egy életen át tartható – és nem valamiféle féléves felkészüléshez hasonlít.

Érdekes, hogy ahogy múlnak az évek, a sors is úgy hozza, hogy többet foglalkozom a komplex életmód tanácsadással, mint edzésterv gyártással (van olyan, aki jár másik edzőhöz és szereti is az edzéseit, azonban a gyereknevelési problémáktól kezdve a lelki életén át, mindig nálam lyukad ki valahogy egy konzultáción 🙂

live_comm_6666

Hiszem, vallom, hogy a fitnesz, a helyes életmód nem abból a napi 1 edzésből, és étkezési szabályokból áll – hanem életvitelből, döntésekből, hozzáállásból, gondolkodásmódból, jövőképről. A nőket (hálaistennek) mindez foglalkoztatja és nemcsak az alakjuk!! 🙂

Ezzel a legkevésbé sem azt üzenem, hogy anyukaként vagy elfoglalt nőként ne akarjunk még és még jobban figyelni, keményebben edzeni, és igazán látványos változást elérni. Csak tudatosítsuk, hogy nekünk néha kreatívan, néha kerülő úton, akár a “nagy egészet” újragondolva kell tennünk a testünkért – mert tennünk kell, ez nem is kérdés.

Jó edzést és szép napot mindenkinek <3

Blanka

www.holisztikusfitnesz.hu

süti beállítások módosítása