Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Kávézz egészségesen (30 napos kihívás 6. nap)

2020. január 06. - Blanka Hámori

A mai tippem megint fitnesz témájú: egy naaagy kérdést szeretnék feszegetni ☕ A kávé a legjobb barátunk… mondjunk le róla, ha fittebbek akarunk lenni?! Nem muszáj! Csak 2 dologra figyeljünk oda:

👍Mennyiség: a koffein ugyanis dehidratál, és nagy mennyiségben -a jelenlegi tudásunk szerint- nem olyan jó a szervezetnek! Napi 1-2 kávé azonban simán belefér, csak nem mindegy hogyan! Ezért amire még ügyelned kell az a:

👍Minőség!
Vagyis, hogy mit viszel még be a kávéval a szervezetbe, mennyi tejet, cukrot adsz még hozzá? (Itt most nem a kávé márkákat fogom összehasonlítani:P ) Szóval lássuk, hogyan lehet fitt kivitelezésben elkészíteni egy krémes lattét, úgy hogy kevesebb szénhidrátot és zsírt, több fehérjét vigyél is be vele!

○ kávé 0 gr CH
○ zsír és szénhidrát csökkentett növényi tej: 1 deciben 2,5 gr CH
○ fehérje por tejsavó fehérjéből 20-30 gr (ebben 2,3 gr CH)
○ stivia: 0,5 gr CH
○ esetleg fahéj 0 gr CH

Szóval: 2,34 + 0,5 + 2,5 = 5,3 gr CH összesen!

⚠ Mi van “normál” tejből és cukorral iszod a kávéd?? Nos, akkor ennek kb 3x-4x-sét fogyasztod, sőt, a keverős 3in1 önmagában 13 gr CH plusz a tej!! Érted már, hogy kávé és kávé közt is van különbség?! Egy klasszikus cukros tejes kávé ami 20-25 gramm szénhidrátot tartalmaz… egy komplett étkezéssel felér!!

MIÉRT ÍROM EZT LE?!
🖍 Nem reklám miatt, mert a fehérjén kívül a többi összetevőben (növényi tejek, édesítők) nem vagyok érdekelt, pusztán ismerem a pozitívumaikat! 😁

🖍 Nem amiatt, mert az utolso kávézásodig mindent mostantól kontroll alatt kéne tartanod, életed végéig.

🖍 Pusztán amiatt, mert egyrészt bizonyítani akartam, hogy a szénhidrát számolás borzasztó egyszerű, másrészt pedig pont ezek a kis különbségek (“Jajj cssk egy kávé…" 5 gr CH vs. 20 gr Ch?!) vezetnek hízáshoz vagy karcsúsodáshoz!

Szóval nézd meg milyen a kávéd és fogyaszd egészséggel:)))

Az általam ajánlott krémes vaníliás protein: itt

____________________

Ma edzőként adtam tippet, de a 30 napos kihívásban coachos témákat is találsz!:)) kattints a kategóeiára az előző tippekért!

süti beállítások módosítása