Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Minőség a táplálék kiegészítésben

2016. november 17. - Blanka Hámori

Biztosan tudjátok, hogy én magam is (mint minden edző) elköteleződtem egy bizonyos táplálék kiegészítő márka iránt, amit magán emberként (tehát magamnak, gyerekemnek) és edzőként is szívvel-lélekkel tudok ajánlani.

Ennek kapcsán többször megkaptam már a kérdést: “Miért olyan drága némelyik táplálék kiegészítő? Miben más? Miért ne vegyem a fele-olyan-olcsót?!”

Nos, erre nagyon egyszerű választ lehet adni: a mennyiség a minőség rovására megy (csak úgy mint minden élelmiszer esetében napjainkban) 

prot-por

Gondolom, az ismerős téma mindenkinek, hogy “már semmi sem ugyanaz, mint régen”. A tejnek már sem az íze, sem a színe nem emlékeztet a régi, valódi tejre. A paradicsom illata a nagymamánk kertjében egészen más, mint az ABC polcain. És nemrég egy érdekes cikket olvastam valahol arról, hogy egy kutatás szerint ma Európában a kínált mézek 76%-a nem “valódi méz” – vagyis a rengeteg feldolgozási folyamat nem tartalmaz polleneket, nagy része hozzáadott cukor és adalékanyag…

Nos, a táplálék kiegészítők szintén lehetnek minőségiek és silányak. A silányak pedig pont azért silányak, mert a valódi értéket, a minőségi alapanyagokat spórolják ki belőle! Például megvásárolhatjuk a gagyi, kínai fehérjéből készült termékeket, amik néhány ezer forintért állnak a polcon, és biztosak lehetünk benne, hogy az a néhány ezer forint a kukába ment. Mert nem ad semmit az egészségünkhöz, az alakformálásunkhoz. Vagy megvehetjük a kicsit drágább, viszont jó minőségű termékeket és elérhetünk eredményeket, lehetünk vitálisabbak és energikusabbak – így a pénzünk nem megy kárba.

FB_20141122_15_54_55_Saved_Picture

 

Amit tehetünk fehérje választáskor:

  • ha nem értünk a fehérjék összetételéhez, kérdezzünk dietetikust, melyik a számunkra legideálisabb
  • ne menjünk a csordával! A legismertebb márkák nem feltétlenül a legjobb minőséget takarják! Egyes cégek milliárdokat költenek a marketingre és olcsó kínai fehérjét használnak, míg más cégek a pénzt visszaforgatják a termékfejlesztésbe és minőségi alapanyagokkal dolgoznak…
  • a táplálék kiegészítő (ahogy a neve is mutatja) kiegészíti az ésszerű edzés+diéta kombót! Nem dolgozik helyettünk… Amelyik reklám azt sugallja, hogy megerőltetés nélkül lehet fogyni, eleve legyen gyanús, mégha ismert és nagy cég is az illető egy csomó fitneszmodellel és sportolóval a háttérben (Egyébként nem kevés eljárás indul az ilyen reklámok esetén, a "fogyasztók megtévesztése" miatt, a kampányok mégis folytatódnak, hiszen a bevétel még akkor is rendkívüli, ha a pereskedés költségét is megfizeti a cég...)

Egyszóval: TUDATOSAN! Hallottam egyszer egy nagyon találó mondást: “Nem vagyok elég gazdag, hogy megengedhessem magamnak az olcsót.” Milyen igaz! 🙂

Jó edzést mindenkinek! Blanka

süti beállítások módosítása