Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Az edzés NEM úgy segít az önbizalmadon, mint gondoltad!

2024. január 22. - Blanka Hámori

Sokan azt gondolják, hogy a fitnesz eszközeit (étkezési reformok vagy edzés) azért érdemes bevetni, mert a fogyás, alakulás önbizalmat hoz. 

Ez picit becsapós elképzelés, mert az önbizalom-dolog nem annyira egyszerű, hogy csinibb a farmerod, és máris megváltozott az életed! 

Mutatom, mire gondolok, és hamar rá fogsz ébredni, hogy a fogyás csak a "grátisz" a folyamatban! 

 

EDZÉSTERHELÉS: mindig picit többet bírsz ki, vagyis azt kezded tapasztalni, hogy terhelhetőbb vagy, mint gondolnád, erősebb és rugalmasabb. Mi ez, ha nem önbizalom tuning?! Viszont a kezdeti meghalós szakaszon túl kell lenni!

TERVEZÉS: elkezdesz tervezni (pl. edzések időpontját és kaját), amit ha betartasz, megtanulod, hogy lehet benned bízni. Bízni önmagadban = önbizalom 

ÉTKEZÉS: az étkezési reformok (új receptek, kontroll az adagok felett) bebizonyítják neked, hogy képes vagy változtatni, kézben tartani a dolgokat és tanulni. Ez pedig hatalmas löket az önbizalomnak!

ALVÁS: az alvásod rendbetételével rengeteg plusz energiád szabadul fel, vagyis többé nem érzed azt, hogy "használhatatlan" a tested / elméd, vagy nem tudsz bizonyos feladatokat megoldani.... szóval megszűnik ez a fajta önbizalomhiány és bizonytalanság. 

TARTÁSJAVÍTÁS: a tartásoddal nagyban változik a megjelenésed, ezért is érdemes edzeni! A fellépésed legalább 70%-kal javítja a benyomásod / esélyeid mondjuk találkozókon, állásinterjún... Sőt, nem csak kifele működik, hanem neked is erőt ad a megemelt áll, kihúzott hát! 

JOBB SZEX: a vérkeringés fokozása, izmok ruganyossága és állóképesség javulása rengeteget tesz a szex minőségéért, márpedig a kiadós szex, elismerő szavak és jó közérzet az önbizalom alapja. 

MINŐSÉGIBB IDŐTÖLTÉS: a jobb edzettség nemcsak a szexben, hanem a kirándulások, séták, akár strandolás vagy bográcsozás alkalmával is jobb közérzetet ad! Jó közérzettel pedig nagyobb kedved részt venni programonok, elindulni egy társasággal. A szocializáció pedig önbizalomnövelő. 

ÚJ MEGERŐSÍTÉSEK: az edződ, a társaid jó esetben szóvá teszik, ha ügyes vagy valamiben illetve ha fogytál / izmosodtál, vagy jobbak az eredményeid. Remélhetőleg az edzésen kívüli ismerősök is. Ez pedig mindig azt üzeni: Jó vagy! Bízz magadban! 

ÖNISMERET AZ ÉRZELMI EVÉSEK ÁLTAL: az érzelmi túlevéseket monitorozva, ráébredhetsz, hogy milyen alapvető érzelmi hiányokkal küzdesz, milyen gyökérokok húzódnak az önbizalomhiányod hátterében. Érdemes ezeket kibogozni, életterületenként átnézni a lehetséges megoldásokat. Ez szerintem a legfontosabb és legalaposabb megoldás! 

 

 

 NÉZD MEG, HOGY MILYEN EDZÉS ÉS ÖNISMERETI BÉRLETEK VANNAK NÁLAM (KOMBINÁLT VERZIÓ IS VAN!)

>>> RÉSZLETEK 

 

 

 421260747_707432604791224_3436200458596222679_n.jpg

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása