Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Mi az a pszichoszomatikus edzés?

2024. február 06. - Blanka Hámori

Mi az a pszichoszomatikus edzés? A pszichoszomatikus edzés lényege, hogy a test jelzéseit és a belső folyamatainkat (elakadások, félelmek, szorongások bizonyos életterületeken) figyelembe véve tervezzük meg a mozgást (és étkezést). Mit jelent ez pontosan? 

  • Például ha a nyakad fáj, az lehet jele valamilyen komoly félelemnek, így az edzés során nagyobb figyelmet kap annak átmasszírozása és nyújtása, de közben coaching folyamatban ránézünk a számodra félelmetes területekre. 

  • Vagy egy instabil tér esetén nemcsak a térd körüli izmok erősítése kap nagyobb szerepet, mint egy átlagos edzésen, de mellette megnézzük, milyen terület tesz instabillá vagy miben érzed, hogy "térdre kényszerít". 

  • Egy teniszkönyök esetén is megvannak a fitneszes eszközök a helyzet javítására, azonban a coaching folyamatban érdemes ránézni, mi az, ami "nem úgy halad, mint ahogy tervezted", miben érzed, hogy kicsúszott a kezedből. 

  • A vállfajdalom esetén is fontos, hogy tudatos átmozgatással, nyújtással ellássuk a területet, de közben ránézünk, hogy mi "nyomja a válladat", mely életfeladatot  érzed jelenleg elviselhetetlen súlynak.

 

A 2 terület (test és lélek) oda-vissza hat egymásra, tehát meglehet, hogy a testi tünetek elmúlnak, ha a belső folyamatban változást érünk el, de izgalmas módon a test is hat a lélekre, például a fizikai rugalmasság erősíti a rezilienciát is. 

 

Nagyon izgalmas ez! Azért is találtam ki a Fitnesz & Coaching módszert, hogy a 2 fejlődés, változás együtt haladjon, egymást támogatva - így sokkal gyorsabb és látványosabb változást érhetsz el, és az eredmény is végleges!

 

Látogass el az oldalamra, hogy többet meg tudj az online (önállóan végehető) Fitnesz & Coaching programomról, vagy az egyéni folyamatról, melyben szintén mindkét terület eszközeit bevetjük, de személyre szabva (Prémium Program) >>> www.hamoriblanka.hu 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása