Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

A fitneszipar torz szülöttei - vagy alapvető igényesség?!

2016. augusztus 20. - Blanka Hámori

Imádom a plus size lányokat éltető oldalak és blogok posztjait olvasgatni, mert ilyenkor kicsit belelátok, hogy az a túlsúlyos ember, aki NEM akar tenni a túlsúlya ellen (ami számomra érthetetlen, hiszen a nagy túlsúly egy betegség!) az milyen érveket mantráz magának a döntéséről. Korántsem vagyok a "mindenkinek legyen kockáshasa!"-elv harcosa, én magam is a telt&fitt lányok táborát erősítem - épp ezért most sem a néhány pluszkilóval rendelkezőkről írok. Hanem a nagy túlsúlyról, ami igenis veszélyes és nem szexi és mégis: rengeteg elhízott ember büszkén hirdeti, hogy ő bizony

"nem hajlandó a fitnesziparba beszállni, és azt erősíteni!"

Ez az érv szinte minden "Miért maradok duci?"-típusú posztban, cikkben előfordul. A napokban egy idegennyelvű cikkben egyenesen "a fitneszipar torz szülötteinek" nevezte a dundi hölgyemény a konditeremeket, étrend kiegészítőket, diétákat... -.-

398a0cbe5b3fb77ebce323e50667a8be

Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy a fitneszipar óriási méreteket öltött, és rengetegen gazdagodnak meg abból, hogy mások kövérek vagy annak érzik magukat. De könyörgöm, ha már elhíztam (ami, mint írtam egy betegség!) akkor az a megoldás, hogy hirtelen megsértődök mindenre, ami ezzel kapcsolatos?!

Számomra ez olyan, mintha egy év nulla fogmosás után, mikor már minden fogam fekete és szörnyen érzem magam, kijelenteném, hogy márpedig én nem használok fogkefét, mert nem erősítem a fogkefe bizniszt. Hiszen abból is elég sokan élnek meg, nem igaz?!

A helyes étkezés és mozgás önmagában nem egy iparág, nem termék! Hanem a testünk legalapvetőbb igénye. A testünknek joga van egészségesnek lenni, és egy igényes / felelős ember számára ez nem is eldöntendő kérdés!

0da7ecb107b8e2eb17464fefdc065364

A hülye kifogások és lustaság az egyetlen, ami miatt mégis túlkomplikáljuk a témát. (Másik kedvenc kifogásom egyébként a "nem akarok a konditeremben órákat tölteni" - aki nem tudja hogy egy általános fittség eléréséhez elég heti 3 alkalom egyórás mozgás, annak tényleg semmi fogalma sincs az egészséges életmódról...)

Ha ádázan küzdeni akarunk a fitneszipar ellen, akkor megtehetjük:

  • Ne hízzunk el. A fogyókúraipar a közelünkbe se akar majd jönni.
  • Ne töltsünk órákat a konditeremben: fussunk a szabadban, jógázzunk a teraszon, tornázzunk otthon :)
  • Hagyjuk a rossz szokásokat és semmiképp se adjuk át ezeket a gyerekinknek, mert a jövő fogyókúra ipara nagy mértékben rájuk épít.
  • Vigyünk be elég nyomelemet normál étkezéssel és természetes formában - akkor semmi szükségünk nem lesz a "szintetikus szarokra"
  • Ne engedjük magunkat megtéveszteni! NEM vagyunk csúnyák vagy értéktelenek, csak mert túlsúlyunk van: ez egy aktuális fizikai állapot, amin mi magunk tudunk változtatni, ha felelősnek érezzük magunkat a testünkért.

 

Ha mégis úgy érzed, hogy a nagy túlsúly ellenére fitt és egészséges vagy, akkor itt objektíven tesztelheted!

Ha változtatnál, akkor töltsd le az ingyenes edzésprogramot, anyagokat, vedd igénybe az ingyenes online állapotfelmérés és tanácsadás lehetőségét itt a honlapomon!

 

Szép napot Nektek :)

Blanka

www.holisztikusfitnesz.hu

süti beállítások módosítása