Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

Szobabicajozgatás a TV előtt?! Ugye csak viccelsz?

2016. július 16. - Blanka Hámori

Talán te is érzed, hogy egy jó dinamikus súlyzós edzés a teremben, vagy egy óra futás a szabadban inkább nevezhető edzésnek, mint a tévé előtt szobabicajoz(gat)ni egy órát. Talán te is érzed, hogy ezzel a típusú edzéssel valami nem stimmel – azonkívül, hogy halálosan unod, és természetesen eredménye sincs. Akkor hát kukába a szobabiciklikkel, mini stepperekkel, ellipszis trénerekkel?! Szó sincs róla!

 

Ezek nagyon jó eszközök, melyek jól jönnek, ha pl. esik az eső, és nem tudsz kimenni futni vagy gyalogolni – azonban használd őket kreatívan. Nekem van egy jó kis, régi mini-lépcsőzőm, amit imádok egyrészt mert csak akkor nem nyikorog, ha helyes tartással, jól állok rajta, nem csalok. 🙂 Másrészt mert az otthoni súlyzós edzésből jó kis köredzést csinálhatok belőle.

A köredzésben az a jó, hogy változatos, pörgős, és mivel nem tartasz szünetet a gyakorlatok között, végig fent van a pulzusod – mely a zsírégetés alapja. Természetesen nem mindegy, milyen sorrendben csinálod a gyakorlatokat: 1. kardió jellegű mozgás (pl. szobabicikli, ellipszistréner, lépcsőző, helyben futás, sasszé stb), 2. egy nagy izom megmozgatása (pl. láb: guggolással vagy kitöréssel) 3. kis izomra egy gyakorlat (pl. vállra: oldalemelés)

Így az első 40 percet eltöltheted magas pulzussal, majd egy rövid átvezetéssel mehetsz tovább a talajgyakorlatokra. Lássunk egy példát:

 

GYAKORLATOK

  1. Kardió (pl. szobabicikli) 1 perc
  2. Guggolás 15
  3. Vállból nyomás 15
    (3 kör)
  4. Kardió 1 perc
  5. Kitörés haladással 8 pár
  6. Oldal és előre emelés váltva 6 pár
    (3 kör)
  7. Kardió 1 perc
  8. Lábemelések oldalt lábsúllyal 15 pár
  9. Bicepsz és vádli egyszerre 20
    (3 kör)
  10.  Női fekvő támasz 12
  11.  Térdelőtámaszban lábtolások fel 12 pár
    (3 kör)
  12. Tárogatás 20
  13.  Fordított hasprés (lábtolások fel) 12
    (3 kör)
  14. Lábtárogatás 20
  15. Hasprés 20
    (3 kör) 

 

Tipp: egyáltalán nem gond, ha nincs semmilyen otthoni kardió géped! A helyben futás, aerobikos térdhúzások (esetleg egy rövid koreográfia), sasszé, haladóknak taposás tökéletesen megteszi kardiónak! Ha pedig terembe jársz edzeni, akkor aztán a lehetőségek tárháza végtelen!! 🙂

 Kapcsolódó cikk: Köredzés – otthoni tornázgatás helyett intenzív edzés!

Üdv, Blanka

süti beállítások módosítása