Remek kinézet, csodás közérzet!

Fitnesz és Coaching

Fitnesz és Coaching

A teremtés 8 lépcsője

2019. január 02. - Blanka Hámori

Te mit szeretnél megteremteni magadnak 2019-ben?

Azért kérdezem ezt, mert januárban mindenki lázasan és lelkesen akarja megteremteni a szebb és jobb életet - sokan éppen a szebb alakot, fittebb testet, amiről ebben a blogban szó van. Nem is kérdés, hogy ez Neked is sikerülhet!! Viszont: néhány dolgot tudnod kell a teremtés folyamatáról, akár szebb alakot, akár egészséget, bőséget, álom-munkahelyet vagy szerelmet akarsz magadnak teremteni...

Arról már biztosan hallottál, hogy mindig, folyamatosan teremtünk, de ez egyáltalán nem annyira egyszerű, ahogy egyesek gondolják. A teremtéshez nem elég sokszor elképzelni a vágyott, dolgot, hanem igenis meg kell járni a hozzá vezető utat!

 

A teremtés 8 lépcsője:

  1. ÁLMODOZÁS: ebben a fázisban még csak be-bekúszik a szemünk elé, néha-néha, egy kép, egy vágy, ami arról szól "De jó lenne..." vagy "Mi lenne ha..." Például (maradjunk a fitness témánál) : "Milyen jó lenne feszesen, karcsún élni!" A legtöbben megállnak ezen az első(!) lépcsőfokon, így nem csoda, hogy a teremtés sosem jön létre. 
    .
  2. IMAGINÁCIÓ: ezen a lépcsőfokon már tudatosan képzeljük el az általunk áhított dolgot, vizualizáljuk, próbáljuk minél több féle módon ábrázolni az agyunkban. Például a karcsúbb test vágyánál maradva: elképzelem, hogyan öltözködnék, hogyan érezném magam, milyen bókokat hallnék, milyen ételeket kívánnék, milyen számot látnék a mérlegen, hogyan simítanám végig a feszes combomat...
    .
  3. KIMONDÁS: ez már egy igen félelmetes lépés: ki kell mondanom a vágyam! Ezt a legtöbben még önmaguknak sem merik megtenni. Te ki mered hangosan mondani, hogy mi az, amit annyira akarsz? Például: "Egy feszes, izmos, 62 kilós testben szeretnék élni (és ezért hajlandó vagyok naponta megtenni ezt: ..................)"
    .
  4. LEÍRÁS: igen, a tervezés folyamata már írásban történik. Részletesen kell leírni, mit akarunk, de bizony hozzá is kell tenni, hogy mi az, amit rendszeresen hajlandóak vagyunk ezért tenni. Az írás résznél szintén sokan leragadnak: csodás álom-naplókat láttam életemben, de ha ezen a lépcsőn leülsz és nem mész tovább, akkor nem lesz semmi az álmokból!
    .
    FONTOS: Az eddigi 4 lépést a kanapén ülve is elvégezheted, mosta azonban fel kell állnod!
    .

  5. FELVÁLLALÁS: Elképesztően sokan nem jutnak el a felvállalásig! Példa: már tudom, e is írtam, hogy alacsonyabb testsúlyra, fittebb életre vágyom, de félek, hogy a családom kinevet az (újbóli) próbálkozásaimért. Vagy hogy a férjem belém köt, amiért el akarok járni edzeni. Esetleg fogalmam nincs hogyan lássak neki, ezért egy szakember előtt kéne felvállalnom, hogyan élek most és mit akarok... Nos, pedig ezeket a "sziklákat kell elgörgetni" az útból! Nem feltétlen kell szétkürtölni a terveket, de ahol kell, ott vállaljuk fel. (Az ingyenes online tanfolyamomon a sorstársaid előtt könnyebb lesz vállalni a célodat!)
    .
  6. CSELEKVÉS: mondanom sem kell, itt is sokan elvéreznek - pedig sokszor egészen apró változtatásokkal is lehet eredményt elérni, például csak a cukros üdítőket és a nasikat kiiktatva pár kiló leolvad önmagától is. Egy otthoni torna (amit a tanfolyamon megtanulhatsz) is hozhat változást! Most kell bevetned a leírt, lehetőleg egyszerű teendőket!
    .
  7. KITARTÁS: igen, hetekig vagy hónapokig kell kitartanod, sőt, tudjuk jól vannak célok, amiken éveken át kell dolgozni... (Viktor -70 kilója 3 éves projekt volt...) Tedd fel magadnak a kérdést, mennyi időn át távolodtál a célodtól (pl. híztál), és emlékeztesd magad, hogy az ellenkezőjét sem fogod pár nap alatt kivitelezni! Ha 30 kiló felesleget szedtél fel az elmúlt 10 évben, ne várd a testedtől, hogy most pikk-pakk megváltozzon... 
    .
  8. SZÜLETÉS: az eredmény megszületik - de ne feledd, hogy a születésbe még egy kis plusz energialöket kell és néha fájdalmas, mert el kell hagyni a régit... Ez azt jelenti, hogy lassan kikristályosodik, hogy mit kell elengedni (az alakformálás példájánál maradva: esetleg az érzelmi evést vagy a kényelmet vagy a konfliktus-kerülést...), hova kell plusz energia (pl. nehezíteni a diétán, ha megáll a fogyás), és akkor teret kap a VÁGYOTT DOLOG.

 

Ugye, nem is olyan egyszerű a dolog, mint ahogy a Titokban olvastad?! :) És még ennél mélyebb fogalmak is kapcsolódnak a teremtéshez, például a KARMA, a SORSFELADATUNK, a legmélyebb, legalapvetőbb teremtési folyamat életünk során. Például akarhatok én nagyon csillogó-villogó színészi karriert, ha a sorsom ebben az életben nem ez, hanem a mások segítése a háttérből, apró lépések, feladatok által... No, de ez már másik terület:) 

 

 

Remélem tudtam újat nyújtani ezzel a témával!:)

süti beállítások módosítása